Pär och stationsuret

Pär har på sin Facebook-sida berättat om renoveringen av stationsuret. För er som inte har Facebook kommer här Pärs bilder och texter. OBS! Många bilder, kan dröja innan alla bilder visas!

     Klockstatus 21/9: ÄNTLIGEN!! I dag åkte jag och köpte ett defekt men fullt renoverbart urverk av den rätta typen som har saknats till Ragunda Station. Det kommer att bli “mekande” av det ovanligare slaget i mitt garage en tid framöver. Uret är tillverkat i Stockholm omkring 1880. Tillverkningsnumret blev en rysare: Det står en etta!!

Klockstatus 23/9: Gårdagens kraftprov blev att lyfta lodet till stations-uret ur bilens bagage och transportera det in i stationshuset. Om någon tycker jag är en “vekling” som inte bar in det med händerna, så får han gärna komma och provlyfta det!

Klockstatus 28/9: Har nu blivit nostalgi-mekaniker på allvar, mitt nuvarande garageprojekt är troligen över 130 år gammalt!

Klockstatus 11/10: Tyckte väl att man fick ta i lite extra när lodet till stationsuret skulle hanteras. Det vägde med den hemgjorda extravikten monterad 74 kg! Utan extravikt vägde det 60 kg. Uret har troligen gått trögt och det har kompenserats med tyngre lod, så det ska bli intressant och se om det fungerar.

Klockstatus 12/10: Det blir mycket “tandborstande” ett tag framöver men det är nog enda chansen att få liv i urverket, varenda kugg är igengrodd. Många kuggar blir det…

Klockstatus  13/10 Amerikanska Moroso gör ju riktigt bra urmakeri-verktyg!

Klockstatus 17/10: Har kapat till fyrkant-rör och punktat ihop två ramar till ställningen som den ska stå på. Provmonterar innan helsvetsning. Ställningen ska bli drygt 180 cm hög.

Klockstatus nu 19/10: Inoljad och klar! Väntar på ställningen och nytillverkad pendel.

 21/10 Angående stations-uret jag pysslar med nu: Det här är en avskrift av fakturan när Ragundas ur levererades och monterades den 30 november 1884. Ragunda station invigdes dagen efter, den 1 dec. Troligen måste en järnvägsstation ha ett ur för att få öppna.

Klockstatus 23/10: Stannade på jobbet i måndags och svetsade klart stället till uret och fick det sedan blästrat och lackerat i tisdags. Fick hjälp av broder Ulf med hemtransporten idag. Nu står det i stationens gods rum.

Klockstatus 28/10: Stannade på jobbet i går och svarvade och borrade vikten till pendeln, övriga detaljer även klara se bild, återstår en del filande och justerande.

Klockstatus 2/11: “Provkörning”, nu fattas bara urtavlan. Fälgkorset blev en bra uppdragningsnyckel.

Klockstatus 9/11: Urtavlan från Håsjö provmonterad, ska göra några justeringar på fästet för att få drivaxeln och ingående axel till tavlan i linje. Det är viktigt för att få en jämn gång, sedan ska fästet lackeras.

Klockstatus11/11:Fästet lackerat, tavlan slutmonterad (hoppas jag). Kraft-överföringen till urtavlan blev gummislangar i 3 dimensioner. Bränsleslang för moped, dito bil och slang för värmepaket. Fästet är fastskruvat med 2/1/4″ avgasklammer. Det är bra med många intressen ibland.

Klockstatus 30/11: Idag var det 130 år sedan det ursprungliga stations-uret monterades i Ragunda stationshus. Till min stora lycka kunde vi fira det genom att inviga uret jag köpte för ett par månader sedan. Efter ett par veckors justerande håller det nu tiden riktigt bra. Tack Gunvor Jonsson, Per-Göran Strömmer, Sören Olsson och Jenny Nordenström för trevligt sällskap med intag av julglögg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.