Medlemsbrev januari 2016

God fortsättning alla medlemmar!

År 2015 är till ända, ett nytt år tar vid.

Vintern har nu kopplat sitt grepp i bygden med snö och kyla. Sparkarna har tagits fram och alla ser nu fram emot ljusare tider.

Följande hände under det gångna året.

Ragunda station fick den 9 juni 2015 besök av Svenska Motorvagnsklubben från Falköping. Besökarna, ca 50 personer, en del från utlandet, kom med motorvagn från Falköping för fortsatt färd mot Vassijaure.

Under det korta uppehållet lämnades information om stationens historia och museet visades. Ett trevligt inslag var f d stationskarlen Einar Wängmans berättelse om verksamheten vid station under kraftverksepoken.

Stationsveckan 2015 inleddes med ett kåseri av Sten Gustavsson från Stockholm. Han tog oss med på en resa i tid och rum med berömda tåg till intressanta platser. En mycket uppskattad programpunkt.

Därefter följde guidning i Stationshuset, kaffe och dragspelsmusik med Boris och Johnny vid spelen.

Nästa programpunkt under veckan var på torsdag då Helene Fors med sin gitarr lät oss lyssna till och sjunga med i kända sommarmelodier. Alla i den fullsatta lokalen njöt av Helenes framförande och den fina sången. Därefter följde som vanligt kaffe med gott hembakat bröd.

Under veckan visades, som vanligt, järnvägsmuseet och en mindre utställning av tavlor med tågmotiv.

Vår uppskattade servering var välbesökt liksom våra lotterier med fina vinster.

Stationsveckan besöktes av ca 300 personer.

Vi kunde alla glädjas åt, att årets Stationsvecka liksom tidigare veckor fyllde sin funktion som en plats med möjligheter till sammanträffanden och utrymme för minnen.

Medlemsavgiften för 2016 är som tidigare 50 kr och kan betalas via bankgiro 336-4726. Du som vill stödja föreningen utöver medlemsavgiften kan betala in en gåva på samma inbetalningskort. Gåvan mottages tacksamt och går till föreningens verksamhet.

Stort Tack för Ditt stöd genom Ditt medlemskap och för alla gåvor som skänkts under 2015. Ditt stöd är av stor betydelse för föreningens verksamhet! Alla är Ni lika viktiga för föreningen!

Protokollet från årsmötet 2015 finns att läsa här.

Ett nytt medlemsbrev utsändes i god tid före årsmötet i juli.

Styrelsen önskar Er alla en god fortsättning på det nya året!

Per-Göran Strömmer
Ordförande